Welkom

COACH staat voor Centre for Overweight Adolescent and Children's Healthcare. Dit centrum richt zich op de gezondheidszorg voor kinderen en jong volwassenen met overgewicht.

<lees verder>

Samen koken is fun!

Bij COACH heb je gesprekken met je coach over hoe het met je gaat. Maar dat is COACH niet alleen! Er is namelijk ook de mogelijkheid om mee te doen aan onze toffe activiteiten. Ons COACH Food & Sports jaarprogramma bestaat uit een aantal leuke én leerzame activiteiten waarbij voeding en sport centraal staan. Je gaat bijvoorbeeld samen met andere jongens en meiden van jouw leeftijd op bezoek in een moestuin of in een supermarkt of je gaat samen in de keuken aan de slag. Want naast voldoende beweging is het natuurlijk belangrijk om gezond te eten. Maar vaak is het heel lastig om te bepalen wat nu precies gezond voor je is en wat niet. Wij laten jullie zien en ervaren dat gezond eten écht wel lekker kan zijn. En dat het helemaal niet ingewikkeld is om klaar te maken. Daarnaast leer je ook nog eens een hele hoop andere dingen, bijvoorbeeld over waar je op moet letten als je boodschappen doet en hoe groenten en fruit groeien. En het is ook gewoon ontzettend leuk en gezellig samen met andere kinderen.

 

We hebben de activiteiten voor de jongeren kinderen (8 t/m 12 jr) en oudere kinderen (12 t/m 18 jr) gesplitst. Dit betekent dus dat je met kinderen van jouw leeftijd zit en dat de activiteiten aansluiten bij jouw leeftijd. Hieronder vind je het gehele programma.

 

20180915_095330

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kinderen van 8 t/m 12 jaar

 18 April: Chateau Sint Gerlach

 Van 09u15-13u00

Tijdens deze workshop gaan jullie in een échte restaurant-keuken koken. Van de chefkok leren jullie de kneepjes van het vak en hij leert jullie ook nog eens hoe je een lekker & gezond gerecht kunt bereiden.

 

 09 Mei: Kook en Smaakles met Hanneke

Van 10u00-13u00

 Hanneke zal jullie op een leuke manier over gezonde voeding leren. Ze leert de Junior chefs zelfstandig, hygiënisch en veilig koken. Verder vindt  ze het ook belangrijk om jullie op de hoogte te brengen over de verschillende ingrediënten die ze gebruikt, over verschillende smaken, eetculturen en tafeletiquette.

 

 10 Juni: Supermarktworkshop met ouders

Van 17u30-19u00

In de supermarkt gaan jullie op missie om de gezonde producten op te sporen. Ze zitten goed verstopt dus je moet goed zoeken! Aan de hand van een aantal trucjes kom je er wel achter wat nu gezond voor je is en wat niet.

 

Wil je deelnemen aan (één van) deze activiteiten? Meld je aan via coach.kindergeneeskunde@mumc.nl!

 IMG-20180619-WA0023

Jongeren van 12 t/m 18 jaar

02 Maart: Kookworkshop: vegetarisch koken 

Van 18u00-21u00

Samen gaan we aan de slag om een lekkere, voedzame en gezondere maaltijd op tafel te zetten die aan alle voedingswaarde voldoet. Je leert hierbij niet alleen dat zonder vlees en vis eten ook lekker en gezond kan zijn maar je leert ook hoe je eenvoudig een aantal bereidingen in de keuken kunt doen.

 

02 April: Kookworkshop: Pasta of....

Van 18u00-21u00

Witte macaroni wie is er niet mee groot geworden. Toch voldoet deze normale witte pasta niet meer aan de huidige norm rond gezonder eten. We gaan samen een eigen volkoren pasta maken dus vanaf het begin af aan. Kneden, rollen, snijden, draaien en droge. Maken we met verse ingrediënten een eigen pastasaus en een echt Italiaans nagerecht.

 

14 Mei: Kookworkshop: Ver weg en Dichtbij

Van 18u00-21u00

Weet jij wat Harira is of wat je met een Libanees brood kunt doen? Heb je wel eens couscous gegeten en is parelcouscous wel echt? Al deze producten gaan we gebruiken in een aantal lekkere gerechten. We houden zeer zeker rekening met halal geslacht vlees en werken alleen met pure producten.

 

24 Juni: Supermarktworkshop met ouders

Van 19u00-20u30

Het aanbod in de supermarkt is zó groot dat het vaak lastig is om de gezonde producten te vinden. Een voedingscoach geeft jullie hiervoor tijdens deze workshop handige tips en adviezen, o.a. over hoe je een etiket leest.

 

Wil je deelnemen aan (één van) deze activiteiten? Meld je aan via coach.kindergeneeskunde@mumc.nl!