Welkom

COACH staat voor Centre for Overweight Adolescent and Children's Healthcare. Dit centrum richt zich op de gezondheidszorg voor kinderen en jong volwassenen met overgewicht.

<lees verder>

Samen koken is fun!

Bij COACH heb je gesprekken met je coach over hoe het met je gaat. Maar dat is COACH niet alleen! Er is namelijk ook de mogelijkheid om mee te doen aan onze toffe activiteiten. Ons COACH Food & Sports jaarprogramma bestaat uit een aantal leuke én leerzame activiteiten waarbij voeding en sport centraal staan. Je gaat bijvoorbeeld samen met andere jongens en meiden van jouw leeftijd op bezoek in een moestuin of in een supermarkt of je gaat samen in de keuken aan de slag. Want naast voldoende beweging is het natuurlijk belangrijk om gezond te eten. Maar vaak is het heel lastig om te bepalen wat nu precies gezond voor je is en wat niet. Wij laten jullie zien en ervaren dat gezond eten écht wel lekker kan zijn. En dat het helemaal niet ingewikkeld is om klaar te maken. Daarnaast leer je ook nog eens een hele hoop andere dingen, bijvoorbeeld over waar je op moet letten als je boodschappen doet en hoe groenten en fruit groeien. En het is ook gewoon ontzettend leuk en gezellig samen met andere kinderen.

 

We hebben de activiteiten voor de jongeren kinderen (8 t/m 12 jr) en oudere kinderen (12 t/m 18 jr) gesplitst. Dit betekent dus dat je met kinderen van jouw leeftijd zit en dat de activiteiten aansluiten bij jouw leeftijd. Hieronder vind je het gehele programma.

 

20180915_095330

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kinderen van 8 t/m 12 jaar

 • 20 maart SUPERMARKTSPEURTOCHT
  Van 17.00 tot 18.30u

In de supermarkt gaan jullie op missie om de gezonde producten op te sporen. Ze zitten goed verstopt dus je moet goed zoeken! Aan de hand van een aantal trucjes kom je er wel achter wat nu gezond voor je is en wat niet.

 • 18 mei TAPIJNTUIN koken in een restaurant
  Van 10.00 tot 13.00u

Tijdens deze workshop gaan jullie in een échte restaurant-keuken koken. Van de chefkok leren jullie de kneepjes van het vak en hij leert jullie ook nog eens hoe je een lekker & gezond gerecht kunt bereiden.

Op weg naar het restaurant wordt er ook nog even gesport.

 • 21 september TAPIJNTUIN koken & bootcamp
  Van 10.00 tot 13.00u

Jullie krijgen een rondleiding door de moestuin die op dit moment in volle bloei is! Ontdek wat er allemaal in de tuin te vinden is en hoe je deze producten omtovert tot de lekkerste gerechten!
Na afloop krijgen jullie nog een korte bootcamp-les door een beweegcoach van Maastricht Sport.

 • 26 oktober HALLOWEEN @ TAPIJNTUIN
  Van 19.00 tot 22.00u

Jullie gaan met een zelfgemaakte lampion het stadspark in op een sportieve spooktocht. Erna staat er een warme kop pompoensoep voor jullie klaar.

Wil je deelnemen aan (één van) deze activiteiten? Meld je aan via coach.kindergeneeskunde@mumc.nl!

 IMG-20180619-WA0023

Jongeren van 12 t/m 18 jaar

 • 20 maart SUPERMARKTWORKSHOP
  Van 17.00 tot 18.30u

Onder leiding van een voedingscoach krijg je handige ‘tips & trics’ om gezonde producten op te sporen in de supermarkt. Daarnaast zijn er diverse proeverijtjes te vinden in de supermarkt.

 • 25 mei BEZOEK TELER koken in de buitenlucht en bootcamp
  Van 10.00 tot 13.00u

Jullie krijgen een leuke en leerzame rondleiding over het land van fruitteler Wim Notermans en gaan na afloop een heerlijk gerecht in de buitenlucht bereiden met deze producten.

Daarnaast gaan jullie onder leiding van een beweegcoach van Maastricht Sport sporten in de buitenlucht.

 • 18 september KOOKWORKSHOP
  Van 18.00 tot 21.00u.

Jullie gaan onder leiding van een voedingscoach ontdekken hoe je op een eenvoudige manier gezonde én simpele gerechten kunt bereiden!

 • 26 oktober HALLOWEEN @ TAPIJNTUIN

  Van 19.00 tot 22.00u.

Jullie gaan in het stadspark van Maastricht op een spannende en sportieve spooktocht. Na afloop staat er een kop pompoensoep op je te wachten om op te warmen.

Wil je deelnemen aan (één van) deze activiteiten? Meld je aan via coach.kindergeneeskunde@mumc.nl!