Welkom

COACH staat voor Centre for Overweight Adolescent and Children's Healthcare. Dit centrum richt zich op de gezondheidszorg voor kinderen en jong volwassenen met overgewicht.

<lees verder>

COACH Food and Sports jaarprogramma voor ouders

Bij COACH bestaat de behandeling niet alleen uit gesprekken maar er is ook de mogelijkheid om deel te nemen aan onze COACH Food and Sports activiteiten. Niet alleen voor de kinderen, maar ook aan de ouders is gedacht!  

Er wordt tegenwoordig zoveel beweerd in de media over voeding dat we vaak door de bomen het bos niet meer zien. Want wat moet je nu geloven? En wat is nu écht gezond en wat niet?

Bovendien heeft u als ouder een belangrijke rol in het eet- en beweegpatroon van je kind. Als ouder bepaalt u namelijk wat er in huis gehaald wordt, wat er 's avonds op tafel komt en wanneer er gesport wordt.

De activiteiten voor de ouders zijn hiernaast te vinden. Sommige activiteiten zijn met de kinderen samen en andere activiteiten zijn specifiek voor de ouders alleen.

Het programma is heel divers. Zo gaan we een keer naar de supermarkt, waar een voedingscoach uitlegt waar u allemaal op kunt letten als u de juiste, gezonde producten in uw mandje wil stoppen. Hoe leest u een etiket en hoe kunt u bepaalde voedingsclaims begrijpen en doorprikken?  

Daarnaast zijn er de kookworkshops, waarbij er lekkere, simpele én gezonde gerechten bereid worden die thuis ook gemakkelijk gemaakt kunnen worden.

 IMG-20180612-WA0039b

IMG-20180612-WA0006

 30 Maart: Kookworkshop: Wat de boer niet kent?

Van 18u00-21u00

Rammenas en schorseneren heb je hier wel eens van gehoord? Snijbiet en Romeinse sla? Vergeten groenten! Zo hebben we er nog veel meer. Deze groenten zijn gewoon in de supermarkt of de lokale boer te krijgen maar als men niet weet hoe het bereid moet worden dan blijft dit vaak liggen. We gaan samen een aantal vergeten groenten in een lekkere maaltijd verwerken en laat ik je zien dat je met 1 soort  groenten meerdere gerechten kunt maken.

 

15 April: Kookworkshop: Budget koken

Van 18u00-21u00

Kreeft of een gehaktbal, Asperges of koolrabi, zo maar een aantal producten die ook in de winkel een verschillend prijskaartje hebben. Vandaag leer je niet alleen dat je met een klein budget lekker, voedzaam en gezond kunt koken. Nee je leert ook dat je verschillende ingrediënten op meerdere manier kunt bereiden. Je krijgt ook extra informatie over bewuster boodschappen doen en tips over kosten besparen in de ijskast.

 

27 Mei: Kookworkshop: Ver weg en dichtbij

Van 18u00-21u00

Weet jij wat Harira is of wat je met een Libanees brood kunt doen? Heb je wel eens couscous gegeten en is parelcouscous wel echt? Al deze producten gaan we gebruiken in een aantal lekkere gerechten. We houden zeer zeker rekening met halal geslacht vlees en werken alleen met pure producten.

 

10 juni: Supermarkworkshop

Van  17u30-19u00 met kind tussen 8-12 jaar

Het aanbod in de supermarkt is zó groot dat het vaak lastig is om de gezonde producten te vinden. Een voedingscoach geeft jullie hiervoor tijdens deze workshop handige tips en adviezen, o.a. over hoe je een etiket leest.

 

24 Juni: Supermarktworkschop

Van 19u00-20u30 met kind tussen 12-18 jaar 

Het aanbod in de supermarkt is zó groot dat het vaak lastig is om de gezonde producten te vinden. Een voedingscoach geeft jullie hiervoor tijdens deze workshop handige tips en adviezen, o.a. over hoe je een etiket leest.

 Aanmelden kan via coach.kindergeneeskunde@mumc.nl.