Welkom

COACH staat voor Centre for Overweight Adolescent and Children's Healthcare. Dit centrum richt zich op de gezondheidszorg voor kinderen en jong volwassenen met overgewicht.

<lees verder>

COACH Food and Sports jaarprogramma voor ouders

Bij COACH bestaat de behandeling niet alleen uit gesprekken maar er is ook de mogelijkheid om deel te nemen aan onze COACH Food and Sports activiteiten. Niet alleen voor de kinderen, maar ook aan de ouders is gedacht!  

Er wordt tegenwoordig zoveel beweerd in de media over voeding dat we vaak door de bomen het bos niet meer zien. Want wat moet je nu geloven? En wat is nu écht gezond en wat niet?

Bovendien heeft u als ouder een belangrijke rol in het eet- en beweegpatroon van je kind. Als ouder bepaalt u namelijk wat er in huis gehaald wordt, wat er 's avonds op tafel komt en wanneer er gesport wordt.

De activiteiten voor de ouders zijn hiernaast te vinden. Sommige activiteiten zijn met de kinderen samen en andere activiteiten zijn specifiek voor de ouders alleen.

Het programma is heel divers. Zo gaan we een keer naar de supermarkt, waar een voedingscoach uitlegt waar u allemaal op kunt letten als u de juiste, gezonde producten in uw mandje wil stoppen. Hoe leest u een etiket en hoe kunt u bepaalde voedingsclaims begrijpen en doorprikken?  

Daarnaast zijn er de kookworkshops, waarbij er lekkere, simpele én gezonde gerechten bereid worden die thuis ook gemakkelijk gemaakt kunnen worden.

 IMG-20180612-WA0039b

IMG-20180612-WA0006

 • 27 maart SUPERMARKTWORKSHOP (alléén ouders)
  Van 19.00 tot 20.30u

 • 25 mei BEZOEK TELER koken in de buitenlucht en bootcamp (ouders én kinderen)
  Van 10.00 tot 13.00u

 • 25 september KOOKWORKSHOP (alléén ouders)
  Van 18.00 tot 21.00u

 • 26 oktober HALLOWEEN @ TAPIJNTUIN (ouders én kinderen)
  Van 19.00 tot 22.00u

 Aanmelden kan via coach.kindergeneeskunde@mumc.nl.