Welkom

COACH staat voor Centre for Overweight Adolescent and Children's Healthcare. Dit centrum richt zich op de gezondheidszorg voor kinderen en jong volwassenen met overgewicht.

De opname; praktische zaken

 

Als u en uw kind zijn gezien op de COACH polikliniek en jullie hebben besloten om mee te doen, wordt de opname ingepland.  Tijdens deze opname vinden er gezondehidsonderzoeken plaatst  (klik hier voor meer informatie over de onderzoeken)

Voor dit onderzoek is wordt uw kind 24 uur, inclusief overnachting, opgenomen in het ziekenhuis. Omdat de meeste kinderen niet graag alleen slapen in een vreemde omgeving kunt u bij uw kind blijven overnachten.

 

Belangrijk is dat uw kind de ochtend van opname nuchter is (niet eten/drinken) vanaf 24.00 uur. Ook vragen wij u de dag voor de opname de haren te wassen in verband met het slaaponderzoek. Voor uw kind worden er maaltijden besteld. U kunt zelf gebruik maken van het personeelsrestaurant, voor meer informatie hierover zie de informatieklapper die op elke kamer ligt.

Breng op de ochtend van de opname thuis om 7.30 uur de verdovende zalf die u heeft meegekregen aan in allebei de elleboogplooien  van uw kind. Plak hier vervolgens de pleister overheen.

Op de kinderafdeling worden de pleisters eraf gehaald.

Als u met de auto komt kunt u gebruik maken van de parkeergarage van het ziekenhuis tegen het lokale tarief. 

Wat moet u meenemen naar de opname?

  • Pyjama, toiletspullen
  • Groeigegevens van uw kind. Gelieve deze op te vragen bij de GGD.
  • Als uw kind medicatie gebruikt vragen we u deze mee te nemen.

De opname vindt plaats in een kamer op de Kinderen Intensive Care(PICU). In een noodsituatie kan het gebeuren dat deze ruimte nodig is voor de opvang van een ernstig ziek kind. Het kan daarom betekenen dat u vlak voor de opname bericht krijgt dat de opname uitgesteld moet worden. Dit zal weinig voorkomen en slechts bij gebrek aan andere mogelijkheden worden gedaan.

Nog belangrijk: wanneer uw kind de dag(en) voor de opname ziek is en/of koorts heeft kan dit invloed hebben op de metingen. Neem in dit geval contact met ons op. 

Dizzymetbeer