Welkom

COACH staat voor Centre for Overweight Adolescent and Children's Healthcare. Dit centrum richt zich op de gezondheidszorg voor kinderen en jong volwassenen met overgewicht.

PREVIEW

Gezond gewicht (g)een eitje?!

Waarom lukt het de een wel en de ander niet om af te vallen?

Wat kan je het best eten om af te vallen?

Hoe lang en hoe hevig bewegen is goed voor je? 

Eitje

Om antwoord te krijgen op deze vragen doen we een groot onderzoek, samen met 6 landen in Europa en Australië en Nieuw-Zeeland. Voor dit onderzoek zoeken wij:

Gezonde kinderen en jongeren van 10 tot 18 jaar

          met mild tot ernstig overgewicht

Het onderzoek bestaat uit een gewichtsbehoud-periode van 8 weken op een individueel aangepast dieet volgens de richtlijnen voor gezonde voeding. Daarna volgt een gewichtsbehoud-periode van ongeveer drie jaar met een eiwit dieet en intensieve of gematigde activiteit.

Kinderen en jongeren worden gedurende de gehele studie door onderzoekers van de universiteit individueel en in groepen begeleid.In totaal komen ze 1 x voor uitleg van de studie en 7 x daarna voor metingen van gewicht, lengte, en vetpercentage; bloedmonsters; urine; activiteitsmeting; en om vragenlijsten en een voedseldagboek in te vullen.

Heb je interesse of wil je meer informatie over dit onderzoek, mail of bel dan naar  coach.kindergeneeskunde@mumc.nl (043-387 1660)