Welkom

COACH staat voor Centre for Overweight Adolescent and Children's Healthcare. Het is een centrum dat zich richt op de gezondheidszorg voor kinderen en jong volwassenen met overgewicht.

<lees verder>

Welkom bij COACH

Met het COACH programma van het Maastricht UMC+ wordt daadwerkelijk iets gedaan aan het grote aantal kinderen met overgewicht of zelfs zwaar overgewicht (obesitas) in de zuidelijke regio. COACH, het Centre for Overweight Adolescent and Children’s Healthcare, is een centrum dat zich richt op de gezondheidszorg en langdurige zorg-op-maat begeleiding voor kinderen en jong volwassenen met overgewicht en obesitas. Veelal gaat het om aanpassing van leefgewoonten en pedagogische ondersteuning. Lees meer...

- Het doel van het programma is serieus, maar de uitvoering is motiverend, stimulerend, leuk en uitdagend voor de kinderen - 

 

COACH Logo

COACH is onderdeel van het Maastricht UMC+

MUMC Logo WEB1200

Peuter-pret 

Beweging en gezond eten is ook voor jonge kinderen heel belangrijk. Maar hoe doe je dat dan? Fysiotherapie & Fysiofitness Eurelings heeft samen met COACH een heel leuk traject ontwikkeld: Peuter-Pret. Een programma speciaal voor kinderen van 2-4 jaar oud en hun ouders, waarbij bewegen, voeding en opvoeding centraal staan.

Meer weten? Kijk dan op www.peuter-pret.nl of stuur een mailtje naar COACH.kindergeneeskunde@mumc.nl

Peuter Pret Logo

TEDx Maastricht

Op maandag 12 oktober heeft oprichter van COACH en kinderarts Anita Vreugdenhil tijdens Tedx Maastricht een waanzinnig mooie en inspirerende presentatie gegeven. Door elkaar te helpen kunnen we allemaal zorgen voor een gezonde en gelukkige toekomst. Small steps matter, be the cure!


Wetenschappelijke publicaties

Bent u benieuwd naar de resultaten van het COACH programma? Lees dan het effect van deelname aan COACH op gewicht en cardiovasculair risicoprofiel in het artikel dat recent gepubliceerd is in The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

"Children with morbid obesity benefit equally as children with overweight and obesity from an ongoing care program"