Welkom

COACH staat voor Centre for Overweight Adolescent and Children's Healthcare. Het is een centrum dat zich richt op de gezondheidszorg voor kinderen en jong volwassenen met overgewicht.

<lees verder>

COACH Experience

Be the cure

Een goede gezondheid staat bovenaan ieders wensenlijst. Maar, er is nog een wereld te winnen. Daarvoor moeten we onze krachten bundelen.

COACH – bundelen van krachten. Ook die van u!
Om daadwerkelijk iets te doen aan het grote aantal kinderen met overgewicht of zelfs obesitas, is het Centre for Overweight Adolescent and Children’s Healthcare (COACH) in het Maastricht UMC+ opgericht.

COACH richt zich op de medische gezondheidszorg en langdurige zorg-op-maat begeleiding voor kinderen en jong volwassenen met overgewicht en obesitas en hun gezin. Het begeleidingsprogramma van COACH bestaat uit actieve, maar vooral leuke werkvormen die bewustwording en gedragsverandering tot stand kunnen brengen. Plezier staat hierbij voorop. Zo volgen de kinderen buiten de ziekenhuismuren beweeg- en sportprogramma’s, kookworkshops en improvisatietheater om gedragsverandering te stimuleren. Ook u hebben we hierbij nodig.

De afgelopen 5 jaar hebben we veel geleerd van de kinderen en de onderzoeken die we hebben gedaan. Deze (wetenschappelijke) kennis willen we graag met u delen om de zorg voor kinderen met overgewicht en obesitas samen met u te optimaliseren.

Reden voor feest
5 jaar geleden hebben wij het eerste kind verwelkomd binnen COACH, momenteel zijn er ruim 400 kinderen gestart met het programma. Een andere reden voor feest is dat wij recent hebben aangetoond in een wetenschappelijke studie dat kinderen met het grootste gezondheidsrisico ook baat kunnen hebben bij onze langdurige poliklinische begeleiding. Voor de COACH kinderen is dit een fantastisch resultaat en als COACH team zijn we daar dan ook trots op.

 COACH Experience

COACH Experience

Op 17 november 2016 nodigen wij u van harte voor de COACH Experience. Op dit symposium laten wij u, samen met verschillende zorgexperts, ervaren wat het COACH programma inhoudt. Ook zullen we onze nieuwe locatie feestelijk openen. Tijdens de borrel willen we proosten op toekomstige samenwerkingen waarin we onze krachten kunnen bundelen voor een gezonde en gelukkige toekomst van alle kinderen.

Het programma

9u30   Ontvangst  
     
10u   Welkom en spetterende opening Dagvoorzitter
     
10u15   COACH - het verhaal Dr.Anita Vreugdenhil
     
10u54   Openen nieuwe COACH  locatie Drs. Lou Brans Brabant
     
11u00   Wandeling naar nieuwe locatie Begeleiding door COACH kinderen
     
11u30   COACH Experience zie toelichting hieronder
     
12u30   Lunch en kookworkshop  
     
13u30   COACH Experience zie toelichting hieronder
     
15u30   Borrel  

 

Praktische informatie

  • Locatie: MECC Maastricht
  • Inschrijving: Via coach.experience@mumc.nl kunt u zich inschrijven. U ontvangt dan een digitaal inschrijfformulier met verdere instructies.
  • Kosten: De kosten voor de COACH Experience bedragen €100.
  • Accreditatie: Er is accreditatie aangevraagd

 

COACH Experience - toelichting

De COACH Experience bestaat uit verschillende workshops waarin we u laten ervaren wat het COACH programma inhoudt.

Gezondheidsonderzoek: Kinderen die starten met het COACH programma worden 24 uur opgenomen bij ons in het ziekenhuis. Tijdens deze opname vinden er verschillende onderzoeken plaats om een goed beeld van het kind en de leefomgeving te krijgen. We laten u zien en ervaren wat er allemaal wordt gemeten en waarom.

MultiDisciplinair Overleg: Aan de hand van de gegevens die worden verzameld tijdens de 24-uurs opname wordt een zorg-op-maat behandelplan opgesteld door het multidisciplinaire COACH team. Neemt u met ons de tijd om een casus te bespreken, de problemen vanuit verschillende invalshoeken te belichten en een behandelplan op te stellen?

Slapen voor gezond leven: Slapen is minstens zo belangrijk voor een gezond leven als voeding en beweging. Maar waarom is dat? Hoe kun je kwaliteit van slapen meten? En zijn adempauzes tijdens de slaap ook al bij kinderen aanwezig? We nemen u mee in de wereld van de slaap.

COACH Sports: Het beweegprogramma van COACH is in samenwerking met Maastricht Sport ontwikkeld, waarbij plezier in bewegen voorop staat. We laten u kennismaken met het programma, waarin we u uitdagen mee te doen.

Coaching van ouders: Niet alleen aan de kinderen wordt aandacht besteed, ook de ouders/verzorgers krijgen hulp waar nodig. Strijd aan tafel, kieskeurige eters en uren lang willen gamen… hoe pak je dit als ouder/verzorger het beste aan en welke steun kunnen wij als zorgverleners hierin bieden? Wilt u met ons meedenken op welke gebieden we de ouders/zorgverleners ondersteuning kunnen bieden?

 Tell me and I forget. Show me and I remember. Involve me and I understand