Welkom

COACH staat voor Centre for Overweight Adolescent and Children's Healthcare. Het is een centrum dat zich richt op de gezondheidszorg voor kinderen en jong volwassenen met overgewicht.

<lees verder>

Bewegen met COACH

Speciaal voor kinderen tussen de 8-12 jaar en jongeren tussen de 12-18 jaar met overgewicht heeft het  MUMC+  in samenwerking met Maastricht Sport een beweegprogramma ontwikkeld. Hoofddoel van dit zogenaamde COACH Sports programma is jongens en meiden met overgewicht op speelse wijze te laten ervaren hoe leuk en effectief bewegen kan zijn.

Tijdens het doorlopen van het COACH Sports leefstijlprogramma komen deelnemers in aanraking met een zeer divers aanbod van sporten. Uiteenlopend van apenkooi, voetbal, dans en trefbal tot circuit- en krachttraining, hockey, speedminton en nog veel meer. Vanuit Maastricht Sport wordt er per groep een beweegcoach ingezet om kinderen en jongeren te begeleiden naar een actievere leefstijl. Ook zullen studenten van de Fontys Sporthogeschool worden ingezet als persoonlijke trainers gedurende het eerste deel van het programma om er zo voor te zorgen dat elk kind in het begin een eigen beweegmaatje heeft. Bovendien wordt de ouders de mogelijkheid aangeboden om samen met hun kind en samen met andere ouders te sporten.

Plezier in bewegen
Afvallen is natuurlijk een doel, maar dat komt vanzelf wanneer het kind plezier krijgt in het bewegen en gezonder eten en dit daarom vaker gaat doen. En daar gaat het dan ook om in dit programma: motiveren, stimuleren en dat plezier prikkelen. Beide programma’s vinden plaats in Maastricht Oost en Maastricht West. Aanmelden en instromen is op elk moment mogelijk!

Ambassadeurs COACH Sports programma
MVV en Vivas Gym zijn als ambassadeurs nauw betrokken bij dit programma. Zij zullen gedurende het jaar meerdere malen betrokken zijn bij activiteiten om zo te kijken hoe iedereen het doet en om iedereen te blijven motiveren. Ten slotte zullen er leuke uitjes en kookworkshops georganiseerd worden. 

Meer informatie
Meer weten over het programma? Stuur dan een berichtje naar coachkindergeneeskunde@mumc.nl 

Groep Dans Achterkant -1 (2)Wave Groep (2)