Welkom

COACH staat voor Centre for Overweight Adolescent and Children's Healthcare. Het is een centrum dat zich richt op de gezondheidszorg voor kinderen en jong volwassenen met overgewicht.

<lees verder>

Overgewicht bij kinderen

Hoe vaak komt overgewicht voor?

Overgewicht bij kinderen is een groeiend probleem. Sinds 1980 is het aantal kinderen met overgewicht en ernstig overgewicht meer dan verdubbeld.

In Nederland hebben inmiddels 14% van de kinderen overgewicht en 2% heeft ernstig overgewicht (obesitas). In Zuid-Limburg is dit probleem nog groter. Binnen een straal van 15 kilometer rond Maastricht wonen naar schatting 5000 kinderen met overgewicht en 1000 met obesitas.

Wilt u weten of een kind overgewicht heeft? Klik dan hier

Percentage Overgewicht

 bron: TNO groeistudie

 

Waarom is overgewicht bij kinderen een probleem?

Door het hebben van overgewicht kunnen kinderen al op jonge leeftijd gezondheidsproblemen krijgen. Bijvoorbeeld suikerziekte of een voorstadium hiervan, leververvetting en hart- en vaatproblemen. Ook hebben ze een groter risico om op latere leeftijd gezondheidsproblemen te krijgen. Behalve lichamelijke problemen zijn kinderen met overgewicht vaak ongelukkiger dan leeftijdsgenoten zonder overgewicht.

Om aan deze problemen iets te doen heeft het MUMC+ in 2010 het Centrum voor kinderen en jong volwassenen met overgewicht opgericht (COACH: Center for Overweight Adolescent and Childeren’s Healthcare).

Meer weten? Klik hier